Porin Seudun Merkonomit Ry
Uutiset 

Uusin jäsentiedote: Jäsentiedote 1/2024

Seuraava tapahtuma: Nokian kesäteatteri 30.6.2024

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT

Ilmoittautumiset yhdistyksemme jäsentapahtumiin joko sähköpostilla porinmerkonomit@gmail.com tai puh. 040 748 2450/Leila Kantonen. Voit halutessasi jättää ääniviestin puhelimen vastaajaan tai lähettää teksti- tai Whatsapp-viestin. Yhdistyksemme tilinumero on FI54 5700 8120 6997 10.  Eri tapahtumien osallistumismaksujen viitenumerot on mainittu tapahtumakohtaisesti.

Tulevat tapahtumat

NOKIAN KESÄTEATTERISSA MUSIIKKKINÄYTELMÄKIEVARIN SALAISUUS

Sunnuntaina 30.6.2024  Nokian kesäteatteri, Nokianvaltatie.

Lähtö Porin vanhalta linja-autoasemalta klo 11.00.

Ennen kesäteatteriin menoa klo 12.30 sunnuntaibrunssi Ravintola Villa Silva, Nokia.

Näytelmän kuvitteellinen tarina tapahtuu "iloisella" 20-luvulla. Keskellä Hämeen sydänmaita sijaitsee kaksikerroksinen viihtyisä, mutta jo parhaat päivänsä nähnyt Metsätien kievari. Suomeen jo kauan sitten rantautunut Beata Liivinmaalta on ostanut huutokaupasta kievarin pitäjän oikeudet. Synnyinseudultaan paetessaan hän on siepannut mukaansa vain orvoksi jääneen sisarentytön Kaarinin. Mutta kaikesta siitä on jo aikaa. Aikuistuttuaan Kaarin on ryhtynyt hoitamaan kievaria varmoin, vaikka ei aina niin "laillisin" ottein. Beata sen sijaan viettää ansaittuja eläkepäiviään yläkerran parvekkeella. Naisten elämään ei ole mahtunut muuta kuin työ. Vilskettä kievariin tuovat yöpyvät ja hevosta vaihtavat matkustajat. Hollimiehet, keittäjä ja aputyttö saavat paiskia hommia olan takaa.

Voimaan astunut kieltolaki aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Kaarinille. Matkustajat tarvitsevat tuloryypyn ja aterian painikkeeksi vähän muutakin, ruokaa sulattavaa. Joten naisten on pakko turvautua salakuljettajiin, jotka hoitavat "kovaa teetä" tähänkin kaukaiseen, metsien tien varrella olevaan kievariin.

Swingin ja bluesin saattamana saapuu myös esiintymiskiertueellaan oleva orkesteri ja tanssitytöt. Illanvietto syntyy kuin itsestään. Mutta ovatko kaikki asiakkaat sitä, mitä kertovat olevansa. Lisäksi vieraita askarruttaa suljettu huone, jossa kukaan ei saa yöpyä.

Sitovat ilmoittautumiset 10.6.2024 mennessä.

Retken hinta jäseneltä 40,- ja avecilta 60,-. Osallistumismaksut yhdistyksen tilille 20.6.2024 mennessä.

Maksun viite 1261. 


RETKI STRÖMSÖÖSEEN JA TYYNELÄN TONTTULAAN

26.7.2024 perjantaina, lähtöaika  9.30 Porin Matkakeskus, Tilausajolaituri.

Retki on Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n järjestämä, josta Porin seudun merkonomit ovat varanneet 20 paikkaa.  Ryhmälounas menomatkalla.

Retken kuvaus: Tyynelän Tonttula, esittely ja kahvit. Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka on kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä.

Päivän viimeinen kohde on Strömsö, jonne pääsemme oppaiden kanssa opastetulle kierrokselle kohteessa. Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka.

Lisätietoa retkestä löytyy Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n sivuilta.

Retken hinta yhdistyksen jäseniltä 60,- ja aveceilta 80,-. 

Osallistumismaksut yhdistyksen tilille 19.7. 2024 mennessä. Maksuviite 1274.

Sitova ilmoittautuminen 18.6.2024 mennessä.


TUUSULAN RANTATIE

29.8.2024 torstaina. Lähtö klo 8.00 Porin Matkakeskus, tilausajolaituri.

Retki on Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n järjestämä, josta Porin seudun merkonomit ovat varanneet 20 paikkaa.

Tauko matkalla.

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen, ateljeekoti Tuusulajärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyissä esitellään Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaisten ja myöhempien aikakausien tuotantoon.  Kohdeopas kierrättää ryhmää.

Ryhmälounas

Ainola sijaitsee Järvenpäässä, Tuusulajärven maisemissa. Ainola on säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Hirsistä rakennetun huvilan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri. Sibeliuksen kuoltua 1957 ja Aino Sibeliuksen kymmenisen vuotta myöhemmin heidän viisi tytärtään myivät Ainolan valtiolle. 1972 perustettiin Ainola säätiö hoitamaan kotia museona. Kierros kohdeoppaan johdolla.

Syvärannan Lottamuseo, Syvärannan vanha huvila eli loistokauttaan Suomen itsenäistymisen synnyinvaiheilla. Museon päänäyttely kertoo Lotta Svärd- järjestön historiasta ja lottien toiminnasta. Opastettu Draamakierros museolla, aiheena Juoruja ja Juttuja.
Nautimme iltapäiväkahvit kahvilassa lottakupeista herkullisen leivonnaisen kera.                                                                                              

Sisältäen oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksella.

Lisätietoa retkestä löytyy Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n sivuilta.

Sitoa ilmoittautuminen 1.8.2024 mennessä.

Retken hinta yhdistyksen jäseniltä 80,- ja aveceilta 100,-.

Museokortilla retken hinta jäseniltä 60,- ja avecilta 80,-.  Voimassaoleva museokortti oltava matkalla mukana, jotta etu voidaan huomioida.

Osallistumismaksut yhdistyksen tilille 22.8. 2024 mennessä. Maksuviite 1258.