Porin Seudun Merkonomit Ry
Uutiset 

Uusin jäsentiedote: Jäsentiedote 4/2023

Seuraava tapahtuma: Yhdistyksen kevätkokous 27.3.2024

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT

Ilmoittautumiset yhdistyksemme jäsentapahtumiin joko sähköpostilla porinmerkonomit@gmail.com tai puh. 040 748 2450/Leila Kantonen. Voit halutessasi jättää ääniviestin puhelimen vastaajaan tai lähettää teksti- tai Whatsapp-viestin. Yhdistyksemme tilinumero on FI54 5700 8120 6997 10.  Eri tapahtumien osallistumismaksujen viitenumerot on mainittu tapahtumakohtaisesti.

Tulevat tapahtumat:

YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS 

Keskiviikkona 27.3.2024 klo 17.15.  Porin kaupungin pääkirjaston Seminaarihuone 1, Gallen-Kallelankatu 12.

Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen, heti sen perään kirjaston palvelujen esittely. Varsinainen kokous alkaisi  klo 17.15. 

Ilmoittautuminen 20.3.2024 mennessä.


SATAKUNNAN SYDÄNPIIRIN TOIMINTAAN TUTUSTUMINEN

Paikka: Yhteisötalo Otava, Otavankatu 5 A, 2. krs

18.4.2024 torstaina klo 16.30 – 19.00

Tilaisuudessa esitellään Satakunnan Sydänpiirin toimintaa ja esitetään luento aiheesta Unen merkitys sydänterveyteen. Tilaisuuden alussa on kahvitus. Tämä on jäsenistölle maksuton tilaisuus ja voit ottaa myös ystävän mukaan.

Ilmoittautuminen 11.4.2024 mennessä.


RETKI SASTAMALAAN NAHKAVERSTAALLE

27.4.2024 lauantaina, lähtö klo 9.30 Porin vanhalta linja-autoasemalta.

Nahkaverstas Eliisa Marjaana on perheyritys joka perustettu 1990, jonka työmenetelmissä, toimintatavoissa ja arvoissa näkyy käsityöläisyyden perinteet jo neljännessä polvessa. Nahkaverstas valmistaa laadukkaat yksilölliset nahkatuotteet käsityönä. Esim. lompakot, laukut, reput, hanskat, tossut ja vyöt. Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi voi verstaan myymälästä ostaa nahkavuotia verhoiluun ja nahkatöihin.

Retki sisältää tutustumiskierroksen työnäytöksineen sekä kahvitarjoilun. Aikaa myös ostosten tekoon.

Retkeen sisältyy myös ruokailu.

Retken ilmoittautumistiedot ja hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Maksun viite 1245.


LUONTORETKI YYTERIIN

Ennakkotietoa tulevasta retkestä

18.5.2024 lauantaina

Pieni kävelykierros Yyterissä ja ruokailu. Yyteriin tullaan omalla tai kimppakyydillä.

Tarkempaa tietoa myöhemmin.

Maksun viite 1258.


NOKIAN KESÄTEATTERISSA MUSIIKKKINÄYTELMÄ KIEVARIN SALAISUUS

Sunnuntaina 30.6.2024  Nokian kesäteatteri, Nokianvaltatie.

Lähtö Porin vanhalta linja-autoasemalta klo 11.00.

Tämä kuvitteellinen tarina tapahtuu "iloisella" 20-luvulla. Keskellä Hämeen sydänmaita sijaitsee kaksikerroksinen viihtyisä, mutta jo parhaat päivänsä nähnyt Metsätien kievari. Suomeen jo kauan sitten rantautunut Beata Liivinmaalta on ostanut huutokaupasta kievarin pitäjän oikeudet. Synnyinseudultaan paetessaan hän on siepannut mukaansa vain orvoksi jääneen sisarentytön Kaarinin. Mutta kaikesta siitä on jo aikaa. Aikuistuttuaan Kaarin on ryhtynyt hoitamaan kievaria varmoin, vaikka ei aina niin "laillisin" ottein. Beata sen sijaan viettää ansaittuja eläkepäiviään yläkerran parvekkeella. Naisten elämään ei ole mahtunut muuta kuin työ. Vilskettä kievariin tuovat yöpyvät ja hevosta vaihtavat matkustajat. Hollimiehet, keittäjä ja aputyttö saavat paiskia hommia olan takaa.

Voimaan astunut kieltolaki aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Kaarinille. Matkustajat tarvitsevat tuloryypyn ja aterian painikkeeksi vähän muutakin, ruokaa sulattavaa. Joten naisten on pakko turvautua salakuljettajiin, jotka hoitavat "kovaa teetä" tähänkin kaukaiseen, metsien tien varrella olevaan kievariin.

Swingin ja bluesin saattamana saapuu myös esiintymiskiertueellaan oleva orkesteri ja tanssitytöt. Illanvietto syntyy kuin itsestään. Mutta ovatko kaikki asiakkaat sitä, mitä kertovat olevansa. Lisäksi vieraita askarruttaa suljettu huone, jossa kukaan ei saa yöpyä...

Ennen esitystä klo 12.30 sunnuntaibrunssi Ravintola Villa Silva,

Retken hinta jäseneltä 40,- ja avecilta 60,-.

Maksun viite 1261.

Sitovat ilmoittautumiset 10.6.2024 mennessä.


RETKI STRÖMSÖÖSEEN JA TYYNELÄN TONTTULAAN

26.7.2024 perjantaina, lähtöaika  9.30 Porin Matkakeskus, Tilausajolaituri

Retki on Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n järjestämä, josta Porin seudun merkonomit ovat varanneet 20 paikkaa.  Ryhmälounas menomatkalla.

Retken kuvaus: Tyynelän Tonttula, esittely ja kahvit. Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka on kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä.

Päivän viimeinen kohde on Strömsö, jonne pääsemme oppaiden kanssa opastetulle kierrokselle kohteessa. Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka.

Lisätietoa retkestä löytyy Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n sivuilta.

Retken hinta yhdistyksen jäseniltä 60,- ja aveceilta 80,-.

Maksun viite 1274

Sitova ilmoittautuminen 18.6.2024 mennessä.