Porin Seudun Merkonomit Ry
Uutiset 

Uusin jäsentiedote: Jäsentiedote 1/2024

Seuraava tapahtuma: Retki Strömsööseen ja Tyynelän tonttulaan 26.7.2024

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT

Ilmoittautumiset yhdistyksemme jäsentapahtumiin joko sähköpostilla porinmerkonomit@gmail.com tai puh. 040 748 2450/Leila Kantonen. Voit halutessasi jättää ääniviestin puhelimen vastaajaan tai lähettää teksti- tai Whatsapp-viestin. Yhdistyksemme tilinumero on FI54 5700 8120 6997 10.  Eri tapahtumien osallistumismaksujen viitenumerot on mainittu tapahtumakohtaisesti.

Tulevat tapahtumat


RETKI STRÖMSÖÖSEEN JA TYYNELÄN TONTTULAAN

26.7.2024 perjantaina, lähtöaika  9.30 Porin Matkakeskus, Tilausajolaituri.

Retki on Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n järjestämä, josta Porin seudun merkonomit ovat varanneet osakiintiön.  Ryhmälounas Närpiön Kasvihuoneravintola Linds Kökissä menomatkalla.

Retken kuvaus: Tyynelän Tonttula, esittely ja kahvit. Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka on kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä.

Päivän viimeinen kohde on Strömsö, jonne pääsemme oppaiden kanssa opastetulle kierrokselle kohteessa. Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka.

Lisätietoa retkestä löytyy  Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n  sivuilta.

Retken hinta yhdistyksen jäseniltä 60,- ja aveceilta 80,-. 

Osallistumismaksut yhdistyksen tilille FI54 5700 8120 6997 10 viimeistään 19.7. 2024 mennessä. Maksuviite 1274.

Ilmoittautumisaika päättyi 18.6. Kiitos ilmoittautuneille ja tervetuloa mukaan!


TUUSULAN RANTATIE

29.8.2024 torstaina. Lähtö klo 8.00 Porin Matkakeskus, tilausajolaituri.

Retki on Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n järjestämä, josta Porin seudun merkonomit ovat varanneet 20 paikkaa.

Tauko matkalla.

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen, ateljeekoti Tuusulajärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyissä esitellään Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaisten ja myöhempien aikakausien tuotantoon.  Kohdeopas kierrättää ryhmää.

Ryhmälounas

Ainola sijaitsee Järvenpäässä, Tuusulajärven maisemissa. Ainola on säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Hirsistä rakennetun huvilan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri. Sibeliuksen kuoltua 1957 ja Aino Sibeliuksen kymmenisen vuotta myöhemmin heidän viisi tytärtään myivät Ainolan valtiolle. 1972 perustettiin Ainola säätiö hoitamaan kotia museona. Kierros kohdeoppaan johdolla.

Syvärannan Lottamuseo, Syvärannan vanha huvila eli loistokauttaan Suomen itsenäistymisen synnyinvaiheilla. Museon päänäyttely kertoo Lotta Svärd- järjestön historiasta ja lottien toiminnasta. Opastettu Draamakierros museolla, aiheena Juoruja ja Juttuja.
Nautimme iltapäiväkahvit kahvilassa lottakupeista herkullisen leivonnaisen kera.                                                                                              

Sisältäen oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksella.

Lisätietoa retkestä löytyy Linja-autoliikenne Lauhamo Oy:n sivuilta.

Sitova ilmoittautuminen 1.8.2024 mennessä.

Retken hinta yhdistyksen jäseniltä 80,- ja aveceilta 100,-.

Museokortilla retken hinta jäseniltä 60,- ja avecilta 80,-.  Voimassaoleva museokortti oltava matkalla mukana, jotta etu voidaan huomioida.

Osallistumismaksut yhdistyksen tilille 22.8. 2024 mennessä. Maksuviite 1258.